keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kannelmäen kirkko


Helsingin Kannelmäessä on arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kirkko. Helsinginkirkot.fi kertoo:
"Kannelmäen vuonna 1968 valmistunut kirkko muistuttaa ilmestysmajaa, israelilaisten [Lue teksti: Israel] pyhäkkötelttaa, joka kevytrakenteisena oli valmis otettavaksi mukaan ja pystytettäväksi uuteen, hedelmällisempään paikkaan. Muodollaan se puhuu entiseen takertumista ja paikalleen juuttumista vastaan."

Siis että muoto puhuu "entiseen takertumista ja paikalleen juuttumista vastaan"? Muoto joka on pyramidi? Kirkossa on neljä kolmiomallista sivutahkoa - sitä sanotaan pyramidiksi.


Kannelmäen kirkko


Mielenkiintoinen yhtäläisyys pyramideihin paljastuu kirkon ilmakuvasta. Neliömäisen pohjan sivut ovat kääntyneet hiukan sisään muodostaen kahdeksankulmion. Arkkitehtuurinen ratkaisu muistuttaa paljon Egyptin Suuren Pyramidin kahdeksankulmaista pohjaa.


Kannelmäen kirkko ilmasta

Suuren Pyramidin kahdeksan sivua näkyvät kahdesti vuodessa päiväntasauksien aikaan. 


Helsinginkirkot.fi jatkaa:
"Kannelmäen telttamajaa tai lappalaisten kotaa muistuttavan kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Marjatta ja Martti Jaatinen. Kirkko valmistui vuonna 1968. Sitä on laajennettu vuonna 1992 ja peruskorjattu vuonna 1997. 
Alttari-ikkunan peittää taidemaalari Hilkka Toivolan 31 metriä leveä lasimosaiikki Elämänpuu vuodelta 1972. Teoksen suurin korkeus on yli kolme metriä. Mosaiikkiruutuja siinä on 111."

Elämänpuu ja numerologinen 111?

Molemmat tulevat druidismista. Elämänpuun symboliikkaa käsiteltiin kirjoituksessa Pyhät puut. Arabialaisten numeroiden 1 on graafisesti lähes identtinen heprealaisen aakkosjärjestelmän kuudennen merkin vav kanssa. Näin ollen 111 on oikeastaan 666, jota käsiteltiin kirjoituksessa Pedon luku. Korostan jälleen, että kyseessä ei ole mikään saatanallinen luku, vaan ikivanha astrologinen symboli, jonka juuret ovat druidismissa.


Elämänpuu-lasimosaiikki

Esimerkki kolmen vav-symboliin käytöstä


Kannelmäen kirkossa on symboliikan kannalta hyvin paljon samaa kuin Hyvinkään kirkossa. Muinaiset pyramidit rakennettiin aina pääilmansuuntien mukaisesti. Jos näiden kahden pyramidikirkon välille piirtää kartalle linjan, nähdään, että kirkot ovat samalla leveysasteella. Melkoinen sattuma.


Kannelmäen kirkko

Hyvinkään kirkko

Kirkot samalla pohjois-etelä-linjalla



1 kommentti: