tiistai 20. lokakuuta 2015

Posse - osa 5


Possen viides jakso.

Ensimmäisessä juonnossa on HP vesipuistossa. HP:n tatuoinneista oli juttua ensimmäisessä osassa. Tässä kuvassa näkyy käärmeen, kotkan ja ruusun lisäksi kreikkalainen auringonjumala Apollo ampumassa jousella (kyljessä). Apollosta enemmän kirjoituksessa Arcum tendit Apollo.



Apollo-patsas


Studiovieraiksi saapuvat Niina Lahtinen ja Pirjo Heikkilä. Sisääntulossa on erikoinen asetelma. Kaksi naista, yksi mies keskellä ja kirkas valo taustalla. Asetelma viittaa egyptiläiseen syntyvän auringon symboliikkaan. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.



Syntyvä aurinko ja Two Ladies


Kaikkia studiovieraita haastatellaan pöydän ääressä, jonka kansi on heksagrammi ja jalka kuutio. Molemmat kuuluvat vapaamuurarisymboliikkaan. Heksagrammista enemmän kirjoituksessa Daavid. Kuutiosta enemmän kirjoituksessa Kaaba.

Heksagrammia käytetään myös Saturnuksen symbolina. Pöytälevy on musta, joka on Saturnuksen väri. Myös kuutiolla on yhteys Saturnukseen. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Saturnus-kultti.



Vapaamuurarisymboliikkaa: heksagrammi

Vapaamuurarisymboliikkaa: ashlar-kuutio keskellä temppeliä

Seal of Solomon / Talisman of Saturn


Siskonpeli-insertissä on Venus symboliikkaa: jumalatar ja höyheniä. Roomassa Venukselle uhrattiin kyyhkysiä. Venuksesta enemmän kiroituksessa Venus-kultti.




Venus ja kyyhkynen roomalaisessa kolikossa


Seinäjoen keskustassa hupaillaan mustat lierihatut päässä. Musta väri ja lierihattu on jälleen Saturnus-symboliikkaa. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Saturnus-kultti.





Insertissä vilahtaa myös Saturnus-logo.





Insertin lopussa näkyy jälleen syntyvä aurinko ja Two Ladies. Kahden naisen ympäröimän Jarpin päässä on päähine, joka kuvaa auringonnousua.






Osiossa Puhutaan tanskaa näkyy ritarikuntasymboliikkaa. Tanskan liput viittaavat Tanskaan vain eksoteerisella tasolla. Esoteerisella tasolla valkoinen risti punaisella pohjalla viittaa Maltan ritarikuntaan. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Maltan ritarikunta.



Maltan ritarikunnan lippu - valoinen risti punaisella pohjalla


Lippuja on kaksi, jotta saadaan kaksi ristiä. Tällä taas viitataan maltanritarien edeltäjiin tempeliritareihin. Tuplaristi on temppliritarien käyttämä tunnus. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Tuplaristi ja kala.


Tuplaristi temppeliritarien tunnuksessa


Annalla, Jaskalla ja Akulla on kaikilla sarvet päässä. Tässä yhteydessä sarvet viittaavat temppeliritarien Baphomet-jumalaan. Sarvien symboliikasta enemmän kirjoituksessa Elias Lönnrotin patsas.




Cheekin sätkyukko-insertissä Jaskan paidassa on atonistinen symboli kotka. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kotka.



Vapaamuurarisymboliikkaa: kotka


Cheekin sätkyukko tehdään Shell-huoltoasemalla. Shellin logossa on sekä aurinkosymboliikkaa (auringonsäteet) että Venus-symboliikkaa (simpukka).


Shellin logossa on sekä nouseva aurinko ja auringonsäteet että simpukka.

Venus ja simpukka


Cheek saapuu studioon kertomaan uudesta levystään. Levyn kannessa oleva logo muistuttaa muotokieleltään hyvin paljon vapaamuurarien logoa. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Cheek ja symboliikka.

Päällään hänellä on nahkatakki, jonka selässä lukee ns. "talismaaninen sana" FREEDOM. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Talismaaniset sanat.



Alpha Omega -logo ja vapaamuurarilogo


Sara Chafakin stuntin esittelyssä näytetään Jarpin aiemmin tekemä stuntti, jossa hänet "liekitetään". Jarpin päällä on paita, jossa on pääkallo ja reisiluut. Symboliikasta enemmän kirjoituksessa Skull and Bones.



Vapaamuurarisymboliikkaa: pääkallo ja reisiluut


Stuntissa Sara sytytetään tuleen, jonka jälkeen hän hyppää palavana sillalta veteen.


Safa Chafak liekeissä


Stuntin symboliikassa on yhteys Ala-Egyptin suojelijajumalattareen Wadjet. Wikipedia kertoo:
When identified as the protector of Ra, who was also a sun deity associated with heat and fire, she was sometimes said to be able to send fire onto those who might attack, just as the cobra spits poison into the eyes of its enemies. In this role she was called the Lady of Flame.

Wadjet on alkuperä "Eliitin" käyttämälle käärme- ja silmäsymboliikalle. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.


Wadjet - silmälasikäärme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti